BERBELANJA DENGAN BIJAK

 

Daripada berbelanja pada jualan murah atau potongan harga berlebihan namun membeli pada kuantiti yang BANYAK. Sama sahaja dengan membeli satu barang yang mahal dan kamu puas hati!! Barulah BERBALOI. Namun tips untuk berbelanja dengan bijak, luangkan masa melayari internet dengan mencari Kupon, baucar dan lihat promosi supaya perbelanjaan anda tak dikira boros!

.

MALU SEBAB TAK PAKAI BARANG BERJENAMA?

 

Kolot? Tak UP-TO-DATE? Malu? Ketepikan semua itu!

Janganlah kamu asyik terperangkap dengan habit berbelanja pada produk berjenama besar saja. Teliti juga kualiti barangan tak berjenama, atau jenama baru. Andai kualitinya tip-top, jangan malu untuk beli, pakai dan kamu sekali gus boleh menabung juga!!

.

SIMPAN UNTUK WAKTU SUSAH

.

Langit tak selalunya cerah. Jika kamu peruntukkan sepuluh peratus (10%) pendapatan bulanan untuk tabungan waktu susah, percayalah… masalah kesuntukkan wang dan sesak nafas pada tengah bulan atau akhir bulan pasti mampu diatasi dengan tenang dan terkawal .

.

BERBELANJA ALA KADAR.. CUBALAH!

 

Sesekali tak mengapa jika mahu berbelanja besar, namun ikutlah kemampuan diri yea, Mungkin kamu boleh berbelanja ala kadar selalu, namun sekali sekala apa salahnya hiburkanlah diri sendiri dengan berbelanja mewah sedikit dari biasa.

.

STOP! JANGAN BUANG DULU

 

Barang yang boleh diguna semula, kenapa nak dibazirkan? Apa kata perkenalkan kepada kawan-kawan? Manalah tahu rezeki kamu lebih rancak kala berniaga? Kalau nak, boleh juga dapatkan barangan lebih murah secara online, rajin-rajin cari website yang menawarkan harga berbaloi.

.

JADI PENGGUNA KREATIF

Banyak promosi menarik di media seperti tv, radio dan tak lupa juga website. Mahu berbelanja namun tiada bajet yang besar, mahu bercuti tiada simpanan pula. Jadi, apa tunggu lagi? Gunakan Kupon Diskaun itu dan jadi seorang yang bijak berbelanja.

.

MENABUNG DENGAN SABAR

 

Untuk menabung, kamu perlu yakin, sabar dan tahan nafsu berbelanja. Cuba dulu, kamu pasti enjoy! Kuncinya, hadkan perbelanjaan kamu. Rangka bajet mingguan atau bulanan ok?

 

Selamat Berbelanja dengan Bijak sambil menabung kami ucapkan!

 

.

TIPS TAMBAHAN BAGI MENGAWAL SIKAP BOROS DAN  DISPLIN DALAM MENYIMPAN

 

SYILING EMAS SEBAGAI SIMPANAN, PELABURAN DAN INSURANS

Salah satu cara untuk kita berdisplin dalam menyimpan adalah dengan menjadikan syiling emas sebagai salah satu potfolio simpanan. Telah ramai dari kita yang gagal menyimpan dalam bentuk wang tunai. Sebagai contoh, jika hari ini kita mula menyimpan RM200 di dalam poket atau di dalam bank, kebarangkalian besar nilai RM200 tersebut akan berbaki RM2 sahaja di penghujung bulan.

Salah satu faktornya adalah kerana terdapat pelbagai kemudahan yang boleh digunakan untuk kita berbelanja wang tunai tersebut seperti transaksi online (m2u, cimbcliks,etc), mesin ATM di serata tempat dan sebagainya. Jadi, emas adalah penyelesai masalah tersebut.

Jika hari ini kita menyimpan 1g emas, insyaAllah pada penghujung bulan kita masih lagi memiliki emas dengan berat 1g tersebut. Bayangkan jika kita mula menyimpan dari hari ini setiap bulan. Makanya setiap tahu paling minima kita sudah mempunyai emas dengan jumlah berat 12g.

Untuk jangka masa panjang, harga emas sentiasa meningkat. Sehingga kini, harga emas telah pon meningkat 500% semenjak wang tunai tidak lagi disandarkan kepada emas. Dan harga emas akan terus sahaja meningkat kerana ia adalah safe haven asset. Bilamana berlaku ketidaktentuan ekonomi mahupon peperangan, para pelabur akan cepat-cepat mengumpul emas sebagai pelindung kewangan dan kekayaan masing-masing.

Oleh itu, bertindak sekarang!

.

KLIK UNTUK WHATSAPP KAMI atau

Kongsikan link channel telegram ini kepada orang lain. Agar lebih ramai dapat manfaat untuk perkongsian EMAS & TIPS KEWANGAN

Join CHANNEL TELEGRAM UNTUK MAKLUMAT SEMASA EMAS
(https://t.me/MaklumatEmas)

PELBAGAI REKAAN SYILING EMAS HMG & CERTIFICATE

Hubungi EJEN berhampiran anda

.

PENERAJU SYILING EMAS MALAYSIA
www.harimaumintgold.my
Premium | Exclusive | High Taste | Perceive Value | Limited | Collectable | Proof Coin