Hutan Sherwood semestinya terkenal dengan legenda Robin Hood yang menjadi terkenal sebagai ‘penjenayah baik hati’. Hal ini kerana Robin Hood hanya melakukan aktiviti jenayahnya dengan merompak orang kaya untuk membantu masyarakat miskin.

 

Kini, seorang pemburu harta karun telah mendapat nasib yang sangat baik setelah menemui sebentuk cincin purba di sekitar kawasan hutan Nottinghamshire berkenaan.

 

Cincin purba ini dikatakan ditemui di dalam tanah dan dipercayai berasal dari abad ke-14. Malahan, anggaran nilai cincin purba ini juga dikatakan boleh mencapai sehingga RM367,000 ($87,000)!

 

 

Artifak yang sungguh bernilai ini telah ditemui oleh Mark Thompson yang menyara pendapatan hidupnya dengan bekerja sebagai pengecat jentera forklift. Namun, seluruh hidupnya mulai berubah apabila alat penjejak logamnya mengeluarkan bunyi sewaktu Mark sedang menjejaki barangan logam.

Mark yang berusia 34 tahun mula berminat untuk mengumpul barangan logam ini kira-kira 18 bulan yang lalu. Pada awalnya, Mark cuba melakukannya sekadar untuk berseronok dan berharap akan menemui duit syiling ataupun barangan lain yang tercicir oleh para pengunjung.

 

Sebaik sahaja alat penjejaknya berbunyi, Mark mula menggali tanah sebelum melihat pancaran sinar emas di dalam tanah tersebut. Sebaik sahaja membersihkannya daripada tanah, Mark mendapati ianya adalah sebentuk cincin dengan perhiasan batu nilam yang sangat cantik dan besar.

Mark kemudiannya membuat laporan mengenai penemuan tersebut yang kini sedang dalam proses mengenalpasti ketulenan harta karun berkenaan.

Dia kemudian dimaklumkan oleh para pelelong bahawa nilai cincin tersebut berkemungkinan boleh mencecah di antara RM105,568 sehingga RM367,375.

 

 

“Ia adalah satu penemuan yang sangat berharga sepanjang hidup. Saya benar-benar tidak menjangkakannya dan ia mungkin boleh mengubah hidup saya”.

Menurut Mark, dia yang selama ini duduk di rumah sewa berharap untuk membeli sebuah rumah dan berpindah ke tempat lain yang lebih selesa.

 

Dot Boughton, pegawai perhubungan daerah mengesahkan bahawa cincin tersebut telah dibawa ke Muzium British bagi menjalani ujian dan kes ini telah dirujuk ke pihak atasan supaya ianya boleh diklasifikasikan sebagai khazanah negara.

 

 

Cincin tersebut yang turut dihiasi dengan ukiran seorang bayi Kristian pada satu bahagian dan seorang wanita Kristian pada bahagian lain dipercayai berasal daripada abad ke-14 (tahun 1301 hingga 1400).

Setelah cincin ini dinilai oleh pakar dan disahkan sebagai khazanah, ianya akan ditawarkan kepada pihak muzium untuk membelinya. Sebagai individu yang bertanggungjawab menemui cincin berkenaan, Mark akan menerima ganjarannya.

Selain Mark, seorang lagi pemburu harta karun amatur di utara Yorkshire bernama Lee Rossiter telah menemui sebentuk cincin Tudor yang sangat bernilai. Atas penemuan tersebut, lelaki berkenaan menerima ganjaran wang tunai dalam nilai lima angka!

Cincin berkenaan dikatakan berasal dari abad ke-15 dan mengandungi 80% emas tulen serta dihiasi batu zamrud dan batu delima. Ianya ditemui dengan alat pengesan logam murah yang dibeli daripada laman eBay.

Sememangnya bagai ‘bulan jatuh ke riba’.

 

Kredit : http://www.erabaru.com.my/

 

.

 

Tahukah anda 99% yang membaca buku ini faham konsep simpanan, pelaburan, perlindungan, pengumpul dan peniaga emas seterusnya membantu mereka mencapai matlamat masing-masing dalam kewangan.

BUKU “MENYELONGKAR RAHSIA KEKAYAAN DENGAN EMAS”

 

ILMU TENTANG EMAS LENGKAP DALAM 1 NASKAH

Tahukah anda 99% yang membaca buku ini faham konsep simpanan, pelaburan, perlindungan, pengumpul dan peniaga emas seterusnya membantu mereka mencapai matlamat masing-masing dalam kewangan.

INILAH BUKU EMAS PALING LENGKAP UNTUK ANDA YANG MENCARI MAKLUMAT BERKAITAN PELABURAN, SIMPANAN, COLLECTOR & PERNIAGAAN EMAS

.
Buku “EMAS – Menyelongkar Rahsia Kekayaan dengan Emas” ini mendedahkan bagaimanan untuk memulakan langkah anda step by step dalam menjana income dari emas. Dalam buku ini kami selogkar bab emas dalam Bahasa yang paling mudah untuk semua peringkat umur fahami.

Persoalan demi persoalan bermain di minda kita berkenaan logam kuning tersebut.

Namun kini, hampir semuanya terjawab didalam BUKU INI.

 

============
INFO PRODUK

============
.

 

(+) Sejarah emas dan wang fiat dan kenapa emas wajib dijadikan sebagai salah satu potfolio simpanan dan pelaburan
(+)Rahsia bagaimana buat untung dengan emas untuk jangakamasa pendek, pertengahan dan panjang
(+)Empat jenis profil sama ada penyimpan, peniaga, pelabur atau pengumpul. Profil ini akan membantu anda di profil yang mana
(+) Bagaimana kita hendak MANFAATKAN emas dalam kehidupan harian kita
(+) Kenali jenis, ketulenan dan warna emas
(+) TIPS menyimpan emas secara konsisten serta panduan membeli emas yang betul untuk elak emas palsu
(+) Bagaimana meningkatkan keuntungan dengan teknik PURATA HARGA, Fungsi AR-RAHNU dan cara mengira dan tentukan SUSUT NILAI
(+) Mana lebih untung? Barang Kemas atau Gold Coin/Bar
(+) Bagaimana hendak mulakan langkah pertama dengan emas?

Sama ada anda part time ke full time, buku ini wajib anda dapatkan senaskah untuk lebih memahami berkenaan emas

 

REVIEW buku disini;
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1537213516368412&id=812271278862643

.

Harga sebenar RM138. Diskaun 50% untuk 50 pelanggan pertama hari ini dengan klik link whatsapp dibawah;

FREE GIFT KEYCHAIN untuk 
50 pelanggan pertama setiap hari + PERCUMA PENGHANTARAN

Untuk tempahan buku, boleh klik link whatsapp dibawah
https://api.whatsapp.com/send?phone=60182750478&text=BUKUEMAS

 

 

 

Untuk tempahan buku, boleh klik link whatsapp dibawah
https://api.whatsapp.com/send?phone=60182750478&text=BUKUEMAS

PENGHANTARAN PERCUMA & FREE GIFT KEYCHAIN HMG

 

.

Ingin dapatkan tips kewangan dan emas dengan lebih pantas? Join Telegram Channel dibawah.

Join CHANNEL TELEGRAM UNTUK MAKLUMAT SEMASA EMAS
(https://t.me/MaklumatEmas)

PELBAGAI REKAAN SYILING EMAS HMG & CERTIFICATE

Anda juga boleh hubungi EJEN berhampiran anda

.

PENERAJU SYILING EMAS MALAYSIA
www.harimaumintgold.my
Premium | Exclusive | High Taste | Perceive Value | Limited | Collectable | Proof Coin