“Kak, duit koyak kak. Ada duit lain?”, tanya cashier kedai tu.

Saya tersentap sebentar.

Lepas letak kereta kat petrol station, tekak rasa dahaga. Buka pintu meluru masuk kedai terus nampak air mineral sejuk.

Sambar satu letak kt casher. Casher scan, “RM 1.20”

Buka beg amek wallet. Duit yg ade masa tu RM 5 yg berlipat sahaja. Keluarkan dan bayar.

Casher buka duit yg berlipat tu, “kak, duit koyak kak. Ade duit lain?”

Errr..dalam wallet saya duit tu je yg ade (sambil tunjukkn wallet)

Nk akak keluarkan dari mesin atm ke? (Mengharap jawapan tidak, takkan la kerana rm 1.20 smpai kene keluarkan duit kt atm)

“Haah, boleh tk kak? Sebab bos saya tak bagi terima duit koyak ni” , kata casher

Ohhh ok la. Meluru ke mesin atm sambil ber … huhuhu

Agak-agak kalau emas habuk, emas patah-patah laku tak? Confirm masih laku dan bernilai.

Tapi duit kertas yg dah koyak terus tk di terima di kedai.

Boleh je tukar kat bank tapi …. ada spec duit kertas yg boleh tukar one to one. Ada yg tk boleh ikut susut nilai koyak berapa percent.

Dapat sesuatu tak?

.

.

Untuk pengetahuan anda semua, kami amat titik beratkan kualiti pembuatan syiling emas anda. Oleh itu semua syiling emas yang kami keluarkan adalah dengan kualiti tertinggi bagi syiling emas iaitu kualiti proof coin.

Proof coin bermaksud proses tempaan syiling ini mengambil kira faktor kualiti akhir dimana mempunyai ciri-ciri kilatan (mirror image) pada syiling tersebut. Selain itu, image diatas syiling emas tersebut timbul mengikut berat emas tersebut. Tekanan untuk proses tempaan proof coin adalah 2 kali ganda berbanding tempaan biasa.

Jika anda ingin maklumat lanjut, boleh terus klik link whatsapp dibawah dan insyaAllah kami akan hubungi anda untuk proses selanjutnya.

 

KLIK UNTUK WHATSAPP KAMI

PELBAGAI REKAAN SYILING EMAS HMG & CERTIFICATE

Hubungi EJEN berhampiran anda

.

PENERAJU SYILING EMAS MALAYSIA
www.harimaumintgold.my
Premium | Exclusive | High Taste | Perceive Value | Limited | Collectable | Proof Coin