“Taknak melabur dari dulu, kalau tak duit korang dah banyak macam aku. Boleh beli rumah, kereta”

Tu lah korang, bila nampak duit orang lain banyak, belanja sana sini terus buruk sangka kata orang tu main nombor, pinjam ‘ah long’ dan macam-macam lagi. Padahal, taraf gaji korang sama je. Tapi, kenapa diorang macam ‘kaya cepat’? Rasanya baru kerja beberapa tahun? Haa, jawapannya dengan melabur lah!

 

Korang tau tak melabur pada abad ke-21 sekarang ni tak kira umur? Seawal umur 18 tahun, sesiapa pun boleh melabur walaupun sikit, lama-lama jadi bukit. Jangan fikir melabur satu bebanan tapi ada manfaat contohnya meningkatkan tahap kewangan kepada lebih stabil. Nak tau apa lagi kebaikan pelaburan?

Jom kita check out 5 sebab-sebab ni!

 

.

1. Boleh travel dengan hasil dividen dari pelaburan! Jimat duit korang!

Waktu ni paling sesuai untuk ‘pleasure‘ diri korang tu. Bila dah melabur banyak, mesti dividen terkumpul pun menggunung! Wah! Apa kata guna hasil dividen tu sikit untuk pergi bercuti bagi menenangkan fikiran tanpa usik duit sedia ada korang. Gunakan hasil dividen buat beli tiket, makan, tempat tinggal dan macam-macam lagi. Lagi untung kalau dividen korang banyak, boleh cover satu family! Syoknya!

 

.

 

2. Buat pelaburan bijak, cukup duit boleh kahwin!

Lately ramai netizen share tips kumpul duit cepat untuk kegunaan kahwin. Rata-ratanya dengan cara melabur. See! Sekarang korang nampak kan melabur bukan satu perkara baru? Dengan melabur, korang boleh jana duit dengan cepat dan banyak. Makin jadi trend kot!

Ajak bakal isteri atau suami korang melabur sekali, dapat jimat banyak untuk belanja perkahwinan dan paling best tak pakai duit mak bapak! Silap haribulan, boleh cover hampir semua perbelanjaan, kan jimat tu!

 

.

3. Untuk kegunaan kecemasan. Siapa tahu kan?

Takde siapa boleh agak apa akan jadi pada masa depan kan? Tiba-tiba korang sesak duit, banyak masalah, lepastu kena berhenti kerja, anak sakit dan macam-macam lagi. Pening kepala bila semua tu nak pakai duit…

Tapi, kalau korang melabur sejak beberapa tahun dulu, confirm dah banyak simpanan korang dan dividen pun makin naik. Boleh guna duit-duit tu bila waktu kecemasan macam ni! Jadi, start melabur sekarang!

 

.

 

4. Demi masa depan anda dan orang tersayang!

Berbalik kepada niat, pastikan korang tetapkan niat melabur tu untuk apa sebenarnya. Sama ada untuk beli rumah, kahwin, simpanan dan kegunaan masa depan korang atau yang tersayang. Agak-agak korang atau anak nak sambung belajar, boleh guna hasil simpanan dan dividen. Takde la meminjam duit orang!

Kalau korang tak keluarkan simpanan dan dividen sampai tua, mesti dah terkumpul banyak. Boleh pakai waktu korang dah tua dan bersara nanti. Siapa nak bagi korang duit bila dah tak kerja? Jadi, manfaatkan pelaburan korang sebaiknya!

 

.

 

5. Kawal nafsu berbelanja korang. Kalau tidak, tiap minggu shopping!

Bila melabur awal, secara tak langsung korang boleh mengawal tabiat berbelanja supaya lebih berdisiplin dan tidak menghabiskan duit gaji di awal bulan. Sebab apa, korang akan fokus bajet dan mula memotong kos bila perlu je. Bila dah ada komitmen, bajet shopping korang tu boleh ditukar kepada pelaburan. Hasilnya, korang akan dapat lebih duit dengan menyimpan!

 

Kredit : http://ohbulan.com

Taktau nak melabur dan menyimpan apa? Kami cadangkan pelan terbaik untuk korang dibawah!

 

.

 

SOLUSI SIMPANAN

SYILING EMAS SEBAGAI SIMPANAN, PELABURAN DAN INSURANS

Salah satu cara untuk kita berdisplin dalam menyimpan adalah dengan menjadikan syiling emas sebagai salah satu potfolio simpanan. Telah ramai dari kita yang gagal menyimpan dalam bentuk wang tunai. Sebagai contoh, jika hari ini kita mula menyimpan RM200 di dalam poket atau di dalam bank, kebarangkalian besar nilai RM200 tersebut akan berbaki RM2 sahaja di penghujung bulan.

Salah satu faktornya adalah kerana terdapat pelbagai kemudahan yang boleh digunakan untuk kita berbelanja wang tunai tersebut seperti transaksi online (m2u, cimbcliks,etc), mesin ATM di serata tempat dan sebagainya. Jadi, emas adalah penyelesai masalah tersebut.

Jika hari ini kita menyimpan 1g emas, insyaAllah pada penghujung bulan kita masih lagi memiliki emas dengan berat 1g tersebut. Bayangkan jika kita mula menyimpan dari hari ini setiap bulan. Makanya setiap tahu paling minima kita sudah mempunyai emas dengan jumlah berat 12g.

 

 

Untuk jangka masa panjang, harga emas sentiasa meningkat. Sehingga kini, harga emas telah pon meningkat 500% semenjak wang tunai tidak lagi disandarkan kepada emas. Dan harga emas akan terus sahaja meningkat kerana ia adalah safe haven asset. Bilamana berlaku ketidaktentuan ekonomi mahupon peperangan, para pelabur akan cepat-cepat mengumpul emas sebagai pelindung kewangan dan kekayaan masing-masing.

Oleh itu, bertindak sekarang!

 

Sudah menjadi lumrah, apabila kita ingin berjinak-jinak didalam sesuatu perkara, sudah pasti kita ingin dapatkan maklumat dengan lebih terperinci. Begitu juga dengan emas!

Dapatkan ilmu sebelum pergi lebih jauh.

Sekiranya anda ingin dapatkan jawapan didalam perniagaan, simpanan, dan pelaburan emas, maka buku ini adalah yang paling sesuai buat anda!

 

“MENYELONGKAR RAHSIA KEKAYAAN DENGAN EMAS”

Klik disini; 6 SEBAB KENAPA ANDA WAJIB DAPATKAN BUKU EMAS INI

 

Untuk tempahan buku, boleh klik link whatsapp dibawah
https://api.whatsapp.com/send?phone=60182750478&text=BUKUEMAS

 

.

 

KLIK UNTUK WHATSAPP KAMI atau

Kongsikan link channel telegram ini kepada orang lain. Agar lebih ramai dapat manfaat untuk perkongsian EMAS & TIPS KEWANGAN

Join CHANNEL TELEGRAM UNTUK MAKLUMAT SEMASA EMAS
(https://t.me/MaklumatEmas)

PELBAGAI REKAAN SYILING EMAS HMG & CERTIFICATE

Anda juga boleh hubungi EJEN berhampiran anda

.

PENERAJU SYILING EMAS MALAYSIA
www.harimaumintgold.my
Premium | Exclusive | High Taste | Perceive Value | Limited | Collectable | Proof Coin

 

Bacaan seterusnya : BAGAIMANA SAYA BERJAYA SELESAIKAN HUTANG JAHAT GUNA TEKNIK BOLA SALJI