ratt.jpg_1482853303

Wanita ini menunjukkan wang yang rosak dimakan tikus

Agensi

Beijing: Seorang wanita di sebuah perkampungan di utara China terkejut apabila wang 27,000 yuan (RM17,400) yang disimpan dalam tempayan di sebuah gua hancur dimamah tikus.

Wanita berusia 51 tahun yang tidak diketahui namanya itu berkata, dia memasukkan wang yang dikumpul bersama suaminya itu dalam tempayan dan disimpan gua berkenaan di Yulin, wilayah Shaanxi.

Namun, menurut laporan South China Morning Post, baru-baru ini dia pergi ke gua itu untuk mengambil wang berkenaan bagi membayar kos perubatan anak lelakinya yang sakit namun terkejut apabila mendapati semuanya koyak rabak dimakan tikus.

.

 

 

SYILING EMAS 5 GRAM 999.9 HARIMAU MINT GOLD

“Saya buta huruf, memang tidak mungkin dapat ke bank untuk menyimpan wang.

“Saya menyangka cukup selamat jika wang disimpan dalam tempayan seperti ini. Memang saya tidak menyangka ini boleh berlaku,” katanya.

Bagaimanapun, undang-undang kewangan China memungkinkan pemilik wang yang musnah dalam kebakaran atau dimakan haiwan digantikan jika boleh membuktikan sumber duit berkenaan selain punca kemusnahan disahkan bank.

Seorang pengurus bank tempatan berkata, wanita terbabit boleh mengumpulkan semua serpihan wang itu dan dibawa kepada mereka untuk membolehkan ia diganti.

Sumber : Hmetro
Ini adalah salah satu bukti kelemahan wang fiat atau wang digital. Ianya boleh dimusnahkan bila-bila masa tanpa kawalan kita. Serta ianya juga boleh diwujudkan tanpa bersandarkan sebarang nilai kemudiannya diberikan nilai.
.
 
SYILING EMAS 1 GRAM 999.9 HARIMAU MINT GOLD 2016
.
Tidak seperti emas, ianya tidak boleh dimanipulasi. Tidak boleh diwujudkan dengan tangan-tangan kita. Juga apabila musnah, sama ada terbakar, ianya tetap menjadi emas.
Ingin mula lindungan nilai kekayaan dan harta anda dengan emas?
Tidak perlu bermula dengan nilai besar. Mulakan langkah pertama anda dalam simpanan emas dengan syiling emas 1gram Harimau Mint Gold. Ketulenan emas adalah 999.9

Sekiranya berminat untuk mengetahu lebih lanjut berkenaan produk syiling emas HMG, tuan puan boleh hubungi EJEN berhampiran  atau boleh juga hubungi ADMIN HMG.

 

HARGA EMAS

Harga syiling emas Harimau Mint Gold dikemasikini setiap 30 minit sejajar dengan harga emas pasaran dunia. Anda boleh lihat harga syiling emas HMG pelanggan disebelah kanan website. Manakala, bagi harga ejen, anda dikehendaki untuk login ke dalam sistem.

KLIK UNTUK WHATSAPP KAMI atau

Kongsikan link channel telegram ini kepada orang lain. Agar lebih ramai dapat manfaat untuk perkongsian EMAS & TIPS KEWANGAN

Join CHANNEL TELEGRAM UNTUK MAKLUMAT SEMASA EMAS
(https://t.me/MaklumatEmas)

PELBAGAI REKAAN SYILING EMAS HMG & CERTIFICATE

Hubungi EJEN berhampiran anda

.

PENERAJU SYILING EMAS MALAYSIA
www.harimaumintgold.my
Premium | Exclusive | High Taste | Perceive Value | Limited | Collectable | Proof Coin