APA YANG PERLU KITA LAKUKAN?

 

[Video ini dari pakar kewangan – Robert Kyosaki]

1. Nilai wang kertas yang US tipu pada tahun 1971 itu sendiri saban tahun nilainya JATUH. Lebih teruk lagi harga barang sentiasa MENINGKAT. Pakar ekonomi bagitahu bahasa mudahnya adalah INFLASI.

2. Idea MENYIMPAN wang kertas di dalam bank mahupon dibawah bantal adalah LAPUK. Idea BARU adalah “HEDGING” atau PELINDUNG NILAI. Dalam jenis apa? Minyak? Emas? Perak? Masih keliru? Google je graph.

==============================================

● Jika anda sekarang mempunyai duit RM1,000,000 dalam bank, 10 tahun lagi, nilai RM1 juta itu akan turun setaraf dengan nilai RM100,000.

● Lihat sendiri perbelanjaan setiap tahun masa pergi pasar ramadhan. Jika tahun sebelum ini dengan RM20 boleh beli macam-macam tapi sekarang, nilai barang yang dulu RM20, nak dapat kena belanja dalam RM40.

● Mengapa simpan duit tak bijak sekarang, setiap tahun nilai duit kita jatuh dan inflasi meningkat. Inilah masanya orang kaya bertambah kaya sebab orang kaya jual barang meningkat inflasi.

● Contohnya jika seorang tauke station minyak naik harga sebab inflasi, bermakna dia bertambah kaya sebaliknya kita bertambah miskin sebab nak kena bayar tauke minyak beli minyak.

● Cadangan terbaik untuk tidak menyebabkan nilai duit anda tak jatuh ialah JANGAN SIMPAN DUIT sebaliknya BELI EMAS untuk kekalkan nilai duit.

● Contoh paling terbaik ialah beli emas untuk anak. Bayangkan anak yang berumur setahun belikan emas untuk dia 100 gram yang kalau sekarang ni harganya RM18,000. Nanti bila dia dah umur 20 tahun mana tahu dah jadi RM100,000….Wallahualam.

============================================
BAGAIMANA DAN APA YANG PERLU ANDA LAKUKAN?
============================================
1. Tarik cepat-cepat wang untuk simpanan emas anda setiap bulan, baki, barulah bayar bil.
● 1gram 1bulan. kalau mampu boleh lebihkan. 1tahun dah ada 12gram. 10 tahun dah ada 120g. pejam celik je

2. Kongsi maklumat ini kepada orang ramai
Kami hanya menyampaikan. Selebihnya terpulang kepada diri masing-masing

 

.

 

Sekiranya berminat untuk mengetahu lebih lanjut berkenaan produk syiling emas HMG, tuan puan boleh hubungi EJEN berhampiran  atau boleh juga hubungi ADMIN HMG.

Harimau Mint Gold mempunyai emas dengan berat 0.5g, 1g dan 5g. Tuan puan boleh mengkaji dengan lebih lanjut.

Kami di Harimau mint gold mampu memberikan anda kepuasan KUALITI syiling emas bertaraf antarabangsa dengan rekaan EKSKLUSIF pada harga yang mampu milik. Cepat dapatkannya kerana keluaran syiling emas kami sangatlah TERHAD.

 

 

.

 

HARGA EMAS

Harga syiling emas Harimau Mint Gold dikemasikini setiap 30 minit sejajar dengan harga emas pasaran dunia. Anda boleh lihat harga syiling emas HMG pelanggan disebelah kanan website. Manakala, bagi harga ejen, anda dikehendaki untuk login ke dalam sistem.

Sekiranya artikel ini bermanfaat dan memberi sedikit ilmu, maka, kongsi-kongsikanlah serta panjang-panjangkanlah artikel ini pada semua orang.

.

PENERAJU SYILING EMAS MALAYSIA
www.harimaumintgold.my
Premium | Exclusive | High Taste | Perceive Value | Limited | Collectable | Proof Coin

==================================
MANA NAK DAPAT INFO LEBIH LAGI?
==================================
1. Layari website kami www.harimaumintgold.my ATAU

2. Layari FB Pages kami “Harimau Mint Gold” ATAU

3. Komen sahaja ‘pm’

Sekiranya ada satu ayat yang anda rasakan BERMANFAAT, amatlah kami hargai sekiranya tuan puan boleh tekan butang SHARE. 🙂

PENERAJU SYILING EMAS MALAYSIA
www.harimaumintgold.my
Premium | Exclusive | High Taste | Perceive Value | Limited | Collectable | Proof Coin