PERSOALAN MENGENAI EMAS

Penulisan kali ini agak panjang, mohon fokus 100% 😁

1. “Untuk apa simpan EMAS??”
2. “Untung ke simpan EMAS??”

 

Dua persoalan diatas yang sering ditanya.

Sebagai seorang penyimpan, pengumpul, pelabur dan peniaga emas, saya sering diajukan beberapa soalan yang sama oleh pelanggan. Antara soalan yang paling kerap ditanya adalah dua soalan diatas.

Bagi mereka yang belum pernah menyimpan atau melabur dan belum sedar mengenai kepentingan emas, soalan diatas adalah soalan yang sangat masuk akal dan logik..

 

1. “Untuk apa simpan emas”

Jawapan saya..

Emas merupakan pelaburan jangka masa sederhana dan panjang. Sifat emas itu adalah kalis inflasi dan dengan kadar kenaikan (20-28% setahun), pelaburan emas terbukti sangat stabil dan mampu memberi pulangan yang tinggi.

 

Seterusnya,setiap orang ingin memiliki asset sendiri dan kebanyakkannya akan memilih hartanah sebagai pilihan. Pada pendapat peribadi saya, antara asset yang terbaik setakat ini dan mampu menjamin masa depan seseorang, sama ada individu ataupun keluarga adalah hartanah dan emas.

 

“Jika anda mempunyai tunai sebanyak RM2,000++,mampukah anda memiliki hartanah?”

 

Semua orang tahu,jawapannya adalah TIDAK. Jadi, emas adalah pilihan terbaik untuk mengantikan asset hartanah dengan modal yang kecil, anda mampu memiliki asset sendiri.

 

Syiling Emas Harimau Mint Gold sempena 60 TAHUN KEMERDEKAAN MALAYSIA.

Berat : 1 gram
Kualiti : Syiling pruf
Ketulenan : Emas 999.9
Jenis : Syiling Emas 2017 V.2
Pengesahan ketulenan : KL Assay (M) Sdn Bhd

.

 

2. “Untung ke simpan emas”
Jawapan saya..

Pendapat saya, jika emas merugikan, kenapa saya masih simpan emas hingga ke hari ini. Sudah hampir 4 tahun saya selami bidang ini. Dan berdasarkan pengalaman saya,menyimpan emas tidak pernah merugikan saya, tetapi simpanan duit pula yang merugikan saya.😂

Anggaran kenaikan emas setiap tahun adalah sebanyak 20-28% setahun. Dan jika hari ini kita membeli emas seberat 10gram dengan harga RM1880,maka pada tahun hadapannya,dengan kenaikan paling sedikit iaitu 20%, 10gram tadi akan menjadi RM2,256. Anda sudah perolehi keuntungan sebanyak RM376.

Itu jika anda memiliki 10gram sahaja, cuba bayangkan pula, jika anda mempunyai 50g, 100g, 500g atau 1kg. Berapa banyak keuntungan setiap tahun yang anda akan dapat?

Emas ada turun naikknya. Apabila anda mula menyimpan  syiling emas seberat 1gram, anda akan jadikan 1gram yang pertama sebagai penanda aras dan penanda pengalaman anda.

Renung-renungkan dan selamat menyimpan.

Wallahu’alam.

.

Kita perlu ingat, kenaikan harga emas adalah petanda kemerosotan ekonomi dunia,jika ekonomi merundum, faham-faham lah ye, inflasi akan terjadi, harga barang naik, caj perkhidmatan meningkat sedikit demi sedikit.

Jadi,langkah pertama adalah mulakan simpanan/pelaburan emas anda hari ini,jangan lagi membuang masa,kerana masa itu sendiri adalah EMAS.

.

“RANCANG KEWANGAN ANDA HARI INI,UNTUK MASA HADAPAN YANG LEBIH BAIK DAN TERATUR”

Artikel ini ditulis oleh Ejen HMG : Amierul Hakim John dan anda boleh direct whatsapp beliau untuk khidmat konsultansi dengan klik link whatsapp dibawah.

http://www.wasap.my/60102049977

#kewanganpositif
#misibebashutang
#pelaburankalisinflasi
#harimaumintgold

.

KLIK UNTUK WHATSAPP KAMI atau

Kongsikan link channel telegram ini kepada orang lain. Agar lebih ramai dapat manfaat untuk perkongsian EMAS & TIPS KEWANGAN

Join CHANNEL TELEGRAM UNTUK MAKLUMAT SEMASA EMAS
(https://t.me/MaklumatEmas)

PELBAGAI REKAAN SYILING EMAS HMG & CERTIFICATE

Hubungi EJEN berhampiran anda

.

PENERAJU SYILING EMAS MALAYSIA
www.harimaumintgold.my
Premium | Exclusive | High Taste | Perceive Value | Limited | Collectable | Proof Coin